مراسم تحليف رياست جمهوري دوازدهم که پيش از اين اعلام شده بود 15 مرداد برگزار مي شود به روز ديگري موکول خواهد شد.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان؛به نقل از
راه دانا؛ روزنامهها در لابهلاي گزارشها و سرمقالهها، قسمتي از صفحات خود را به اخبار روزهاي گذشته يا اخبار ويژه اختصاص مي دهند که در ادامه به آنها اشاره ميشود.
*********
کيهان:
بيانيه تيلرسون و رد گمکني «رابطين خوب آمريکا»
رئيس گروهک نهضت آزادي ميگويد سخنان وزير خارجه آمريکا، مخاطبي در جناح اصلاحطلب ندارد.
ابراهيم يزدي در متني نوشت: اظهارات اخير وزير خارجه ايالات متحده آمريکا تصريح ميکند «از عناصر داخلي در ايران که بتوانند به ما در انتقال صلحآميز و کامل قدرت کمک کنند، پشتيباني خواهيم کرد.»
مستند جديدي در سياستهاي مداخلهجويانه دولت آمريکا در ايران است که در تعارض با حق تعيين سرنوشت ملتهاي مستقل جهان، اعتبار اسناد بينالمللي و اصول مندرج در اعلاميه جهاني حقوق بشر قابل ارزيابي است.
وي ميافزايد: اظهارات اخير وزير خارجه دولت ترامپ در ميان گروههاي سياسي اصلاحطلب ايران جايي ندارد. زيرا تجربه تاريخي نشان ميدهد که ايرانيان همواره نسبت به حفظ تماميت ارضي و استقلال خويش توجه اساسي داشته و هيچگونه پذيرشي نسبت به هر نوع تغيير که ريشه در خواست بيگانه داشته باشد، ندارند.
اين موضعگيري در حالي است که مطابق اسناد لانه جاسوسي، برخي سران نهضت آزادي نظير اميرانتظام و يزدي و...، با آمريکاييها براي توقف حرکت توفنده انقلاب و بازگرداندن شرايط به وضعيت مطلوب آمريکا همکاري ميکردند. برخي از اعضاي اين گروهک جزو «رابطين و دوستان خوب آمريکا» دستهبندي شدهاند و در جريان جنگ تحميلي صدام عليه ملت ايران نيز نقش ستون پنجم را ايفا ميکردند و به ارعاب مردم ميپرداختند.
اين گروهک پدران معنوي سازمان منافقين محسوب ميشوند. آنها بعدها با تغيير فاز، سعي کردند به طيفي از افراطيون مدعي اصلاحات نزديک شوند. نتيجه اين نزديکي، سقوط برخي چپهاي سابق و مدعي خط امام و تدارک آشوبهاي خيانتباري مانند تيرماه سال 78 و فتنه 8 ماهه سال 1388 است.
حضرت امام خميني(ره) در پاسخ نامه وزير کشور در سال 1366 تصريح کردند اگر اين گروهک در دولت موقت بر سر کار ميماندند، سيلياي ميزدند که تا قرنها اسلام و ايران سر بلند نميکرد.
موشکها به مقر داعش خورد بيبيسي انگليس نگران شد!
شبکه دولتي انگليس همچنان در کابوس تبعات حمله قدرتمندانه ايران به مقر داعش در ديرالزور به سر ميبرد.
وبسايت بيبيسي در تحليلي، با بيان اين که دوراني تازه آغاز شده، نوشت: محکوميت حمله موشکي سپاه پاسداران به مناطق تحت کنترل نيروهاي موسوم به دولت اسلامي (داعش) در سوريه، براي مخالفان منطقهاي و جهاني جمهوري اسلامي کار آساني نخواهد بود، اما در عين حال نميتوان ترديد کرد که اولين عمليات موشکي ايران پس از پايان جنگ عراق، معادلات پيچيده منطقهاي را پيچيدهتر و فضاي ملتهب کنوني را ملتهبتر خواهد کرد.
دشوار است بتوان تصور کرد که رقباي ايران در سطوح منطقهاي و بينالمللي از جمله عربستان سعودي، اسرائيل و آمريکا، حمله موشکي سپاه را همچون عمليات مشابه کشورهاي ديگر ارزيابي کنند؛ به ويژه اينکه هم سپاه پاسداران و هم چهرههاي سياسي و نظامي ايران، در واکنشهاي خود پس از حمله موشکي، بيشتر يا دستکم به همان اندازه که به ضربه زدن به داعش بها دادهاند، بر پيام اين حمله براي رقباي منطقهاي و به گفته آنها حاميان داعش تأکيد کردهاند.
ترديدي نيست که هدف اين حمله، يعني داعش، بر نوع و شدت واکنشها تأثير چشمگيري خواهد داشت. حمله به داعش، اقدامي نيست که به راحتي محکوم شود. با اين همه، پرتاب موشک در سطح منطقهاي، با وجود اعلام نگرانيهاي مکرر از برنامه موشکي ايران هم کاري نيست که در کمترين حالت معادلات منطقهاي را پيچيدهتر نکند يا منطقه را ملتهبتر از آنچه هست نسازد.
اين حمله، تنها چند روز پس از تصويب دور تازهاي از تحريمهاي آمريکا عليه برنامه موشکي ايران و در اوج اختلافات منطقهاي جمهوري اسلامي و عربستان سعودي انجام شد؛ بنابراين، فارغ از اينکه داعش براي مجازات هدف مستقيم حمله موشکي قرار گرفته، نفس اين اقدام که ايران براي اولين بار در تاريخ خود، منطقهاي را در مسافت 650 کيلومتري در کشوري که هيچ مرز مشترکي با آن ندارد هدف قرار داده، بالقوه از چنان ظرفيتي برخوردار است که رقبا و مخالفان منطقهاي را نگرانتر از قبل کند.
همزمان، بايد انتظار داشت که فضاي سياسي داخل ايران نيز به طور قابل ملاحظهاي تحت تأثير اين عمليات قرار گيرد. انتقاد از حضور ايران در سوريه و عراق که در فضاي رسمي جمهوري اسلامي با عنوان «مدافعان حرم» شناخته ميشود، اقدامي پرهزينه بود، اما شايد هزينههاي آن با آنچه منتقدان رويکرد منطقهاي جمهوري اسلامي ممکن است از اين پس بپردازند، قابل مقايسه نباشد.
بيبيسي ميافزايد: به نظر ميرسد پس از شوک ناشي از عمليات داعش در تهران در روز 17 خرداد و جان باختن 18 نفر، حمله موشکي سپاه به نوعي مرهمي بر «غرور ملي» جريحهدار شده مردم است. توانايي نظامي براي هدف قرار دادن هدفي در کشوري که حتي مرزي مشترک با ايران ندارد، در واکنشهاي گسترده ايرانيان در شبکههاي اجتماعي، همطراز با توانايي ملي و قدرت برتر ايران، فارغ از نظام سياسياش دانسته شده است و معدود انتقادها از اين عمليات نيز غالبا با واکنشهايي تند همراه شده است. اما اين خطر وجود دارد که چنين فضايي، زمينهاي مناسب براي نظامي- امنيتيتر شدن عرصههاي سياسي و اجتماعي فراهم آورد و نيروهاي منتقد رويکرد و عملکرد طيف تندرو حاکميت چه در عرصه داخلي و چه در عرصه سياست خارجي را هر چه بيشتر به حاشيه براند.
اين سايت در تحليل ديگري نوشت: با توجه به شکست تلاشهاي دولت روحاني براي تنشزدايي با عربستان- همانند عملکرد نسبتا ملايم آن در بحران قطر- و پيشروي روزافزون رياض در به چالش کشيدن منافع ايران در منطقه، حملات موشکي مستقيم به داعش در سوريه ميتواند حاکي از آن باشد که کاسه صبر جمهوري اسلامي لبريز شده و از اين پس پاسخ رفتار تهاجمي نه با خويشتنداري، بلکه با رفتار تهاجمي مشابه داده خواهد شد. بدين معني، اقدام موشکي ايران عليه داعش نوعي اعلام عزم و اراده براي مقابله به مثل است.
تحليلگر صهيونيست: مراکز نظامي و امنيتي اسرائيل در تيررس ايران است
يک تحليلگر نظامي رژيم صهيونيستي گفت موشکهاي ايران ميتواند مؤسسات نظامي و امنيتي اسرائيل را هدف بگيرد.
الون بن داويد خبرنگار امور نظامي شبکه 10 رژيم صهيونيستي گفت: «چند سال است ما در مؤسسه امنيتي با نگراني مسئله دقت و پيشرفت موشکهاي ايراني را دنبال ميکنيم. موشک ذوالفقار تاکنون به دست حزبالله نرسيده است. اما ما پيشتر تجربه داريم که برخي موشکها در جنگ حزبالله با اسرائيل در اختيار اين گروه قرار گرفت. موضوع نگران کننده در مورد اين موشکها اين است که فقط منطقه وزارت امنيت اسرائيل را تهديد نميکند بلکه ممکن است با دقت ساختمان ستاد مشترک ارتش يا هر نقطه راهبردي ديگري را در اسرائيل هدف قرار دهد.
به گزارش الميادين، اورهيلر ديگر کارشناس اسرائيلي گفت: «اگر ايرانيها اين موشکها را که با دقت فقط دهها متر به اهداف خود اصابت ميکنند به حزبالله برسانند داستان متفاوت خواهد بود. بنابراين اسرائيل و مؤسسه امنيتي اين کشور عمليات پرتاب اين موشکها و کيفيت برخورد به اهداف آن را بررسي ميکنند.»
«ايال بن روئوين» عضو پارلمان اسرائيل و فرمانده شاخه نظامي شمالي در زمان حمله ماه ژوئيه سال 2006 نيز در مقالهاي نوشت: حادثه پرتاب موشکهاي ايراني، نشان دهنده قدرت فنآوري تسليحات دقيق ايراني است. در مورد اين فرضيه که حزبالله هم ممکن است چنين پرتاپي را به سوي اسرائيل امتحان کند، ناظران بر اين باورند نيازي نيست که چنين تسليحاتي به حزبالله انتقال داده شود، چرا که حزبالله خود داراي موشکهايي است که برد طولانيتري دارند و ميتوانند هر نقطه در اسرائيل را هدف قرار دهند. به علاوه حزبالله داراي موشکهاي دوربرد زلزال سه است که افزايش دقت آن نيز امکانپذير است.
خردهگيري جمهوريخواهان به طرح تحريمهاي روسيه و ايران
رهبران حزب جمهوريخواه در مجلس نمايندگان ميگويند طرح تحريمهاي روسيه و ايران که در سنا به تصويب رسيده است با قانون اساسي آمريکا مغايرت دارد و به همين دليل رأيگيري درباره آن احتمالاً به تأخير خواهد افتاد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، قانون تحريمهاي ايران که متممي هم براي تحريمهاي روسيه دربر داشت، هفته گذشته با 98 رأي موافق و دو رأي مخالف در سناي آمريکا به تصويب رسيد. شمار موافقان اين مصوبه طوري بود که گفته ميشد امکان وتوي آن براي دونالد ترامپ دشوار است. رئيسجمهوري آمريکا مخالف تيره شدن روابط با روسيه است. اين قانون اما پيش از اينکه براي امضاي رئيسجمهوري به کاخ سفيد فرستاده شود بايد در مجلس نمايندگان هم به تصويب برسد.
اکنون رهبران جمهوريخواه در مجلس نمايندگان ميگويند مصوبه سنا داراي ايراد قانوني است؛ چرا که هر قانوني که به درآمد و تجارت و بازرگاني مربوط است طبق قانون اساسي آمريکا بايد نخست در مجلس نمايندگان به تصويب برسد و سپس براي تأييد به مجلس سنا برود.
شماري از دموکراتها در سنا اما اين ايراد را حربه جمهوريخواهان طرفدار دونالد ترامپ براي متوقف کردن تحريمهاي روسيه ميدانند.
کوين بردي، رئيسجمهوريخواه کميته راه و روشهاي مجلس نمايندگان ايالات متحده آمريکا، که مسئوليت وضع قوانين مربوط به ماليات را برعهده دارد، به خبرنگاران گفت: «قانون نهايي و زبان مصوبه سنا، با «بند درآمدهاي» قانون اساسي مغايرت دارد».
جمهوريخواهان 52 کرسي از 100 کرسي سنا و 238 کرسي از 435 کرسي مجلس نمايندگان را در اختيار دارند.
افزودن تحريم عليه روسيه به اين طرح بهخاطر اتهام دخالت در انتخاباتي که به پيروزي آقاي ترامپ منجر شد و همچنين تأثير تشديد تحريم روسيه بر روابط دو کشور ممکن است امضاي اين مصوبه را براي او چندان مطلوب جلوه ندهد. آقاي ترامپ در جريان مبارزات انتخاباتي از بهبود روابط با روسيه حمايت کرده و رئيسجمهوري آن کشور را ستوده بود.
دم خروس بيرون زد!
پس از گذشت چهار روز از انتشار خبر کيهان درباره جمعيت امام علي(ع) که در آن به صورت مستند به موارد انحراف فکري و عملي گردانندگان اين تشکيلات اشاره شده بود؛ عليرغم سکوت رسانههاي منتسب به اين جمعيت، از روز گذشته در حرکتي هماهنگ موج حمله به کيهان در شبکههاي اجتماعي از جانب گروه خاصي از کاربران فضاي مجازي آغاز شد. طيفي از خبرنگاران رسانههاي زنجيرهاي (با سابقه بازداشت و زندان) و برخي هواداران فريبخورده اين جمعيت شامل اين افراد ميشدند که در ميان آنها حضور يکي از اعضاي شوراي شهر آتي نيز جالب توجه به نظر ميرسيد. اتفاقي که نشان ميدهد با توجه به عضويت ايشان در تشکيلات شارمين احتمالاً در آينده جمعيت امام علي(ع) از حمايت مادي و معنوي بيشتري از طرف شهرداري و شوراي شهر برخوردار خواهد بود.
اما فارغ از اين ارتش پوشالي مجازي، دفاع يک نهاد مستقر در آمريکا از اين جمعيت و حمله به کيهان بيشتر قابل تأمل بود. مرکز حقوقبشر در ايران (با نام سابق کمپين بينالمللي حقوق بشر در ايران) نوشت «روزنامه تندروي کيهان با حمله به جمعيت امام علي که انجمني خيريه و با هدف کاهش معضلات و آسيبهاي اجتماعي است، اين جمعيت را «انحرافي» خواند.» دلسوزي اين نهاد آمريکايي - که سابقه دفاع از بهائيان و جاسوسان دوتابعيتي را دارد- براي جمعيت امام علي و معضلات اجتماعي کشورمان زماني جالب ميشود که بدانيم اين کمپين که در هلند تأسيس و در ايالات متحده به کار خود ادامه ميدهد توسط هادي قائمي و برخي دوستان ايراني و آمريکايياش اداره ميشود. مرکز حقوق بشر ايران ضمن برخورداري از حمايت دولتي آمريکا از ارتباطات نزديکي با شوراي روابط خارجي آمريکا و گروه بينالمللي بحران (گروهي که در تهيه پيشنويس برجام نقش مؤثري داشت) برخوردار است. قائمي همکاري نزديکي با احمد شهيد براي تهيه گزارشهاي حقوق بشري عليه ايران داشت، گزارشهايي که تبديل به مستندات حقوقي براي تحريمهاي حقوق بشري عليه ايران ميشد. او و مجموعه تحت نظارتش در حالي به دفاع از تشکيلات شارمين ميمندينژاد پرداختهاند که پيشتر توماس اردبرينک مستندي کوتاه از فعاليتهاي شارمين ميمندينژاد براي نيويورک تايمز تهيه کرده بود و به تعريف و تمجيد از او پرداخته بود. ذکر اين نکته لازم است که اردبرينک پيشتر خبرنگار واشنگتن پست در ايران بود که در سال 2012 جاي خود را به جيسون رضاييان (جاسوس مبادله شده دو تابعيتي) داد و به نيويورک تايمز رفت. دنيس حسنزاده آژيري خبرنگار راديو فردا وابسته به دولت آمريکا نيز گزارش مفصلي از تشکيلات ميمندينژاد براي نشريه گاردين تهيه کرده بود. گزارشهايي که معمولا در آنها به اعدام افراد زير 18 سال، نزاعهاي خياباني، وضعيت کودکان کار، اعتياد زنان بيسرپرست و... از زبان گردانندگان جمعيت اشاره ميشد و چهرهاي سياه از ايران تصوير ميکرد. هادي قائمي پيشتر در کنار تريتا پارسي و سيامک نمازي از بنيانگذاران ناياک نيز به حساب ميآمد که بودجه قابل توجهي از وزارت خارجه آمريکا براي اين مؤسسه دريافت ميکردند. اتفاقا به نظر ميرسد بايد واکاوي ماهيت تشکيلات شارمين ميمندينژاد را از همين نقطه آغاز کرد چرا که اين جريان به سرپرستي باقر و سيامک نمازي پيشتر در اقدامي مشابه باجمعيت امام علي(ع) با راهاندازي مؤسسه به اصطلاح مردمنهاد «همياران غدا» به فعاليتهاي به ظاهر خيريه و عامالمنفعه در فضاي اجتماعي ايران ميپرداختند. «همياران غدا» در يک نمونه با تأمين مالي شرکت نفتي شل(!) اقدام به انجام پروژهاي تحت عنوان فريبنده «توانمندسازي جمعيت روستايي» در مناطق محروم استان کرمان نمود. بر اين اساس و با توجه به عملکردهاي مشابه به نظر ميرسد «جمعيت امام علي(ع)» نيز پروژهاي هم ارز با «همياران غدا» باشد. پروژهاي اجتماعي در ايران که هدفش دستيابي به تغييرات سياسي از رهگذر تاثيرگذاري بر طبقههاي مستضعف و کسب مرجعيت نظري در ميان جوانان و دانشجويان است. اتفاقي که تا حدودي همسو با خط مشي مرکز حقوق بشر در ايران (مستقر در آمريکا) است،اين نهاد آمريکايي يکي از اهداف خود را حمايت از جنبشهاي اجتماعي و حقوق بشري در ايران عنوان ميکند. با اين اوصاف ظاهرا دم خروس تشکيلات منحرف شارمين ميمندينژاد به شکل آشکاري بيرون زده است!
خراسان:
تغييرزمان تحليف رياست جمهوري دوازدهم
سخنگوي هيأت رئيسه مجلس از تغيير زمان تحليف رياست جمهوري دوازدهم در مجلس خبر داد. بهروز نعمتي در گفت وگو با ايسنا افزود: مراسم تحليف رياست جمهوري دوازدهم که پيش از اين اعلام شده بود 15 مرداد برگزار مي شود به روز ديگري موکول خواهد شد.وي با بيان اينکه هماهنگي براي تعيين زمان و جزئيات مراسم تحليف رياست جمهوري دوازدهم در هيأت رئيسه مجلس در حال انجام است، افزود: زمان دقيق برگزاري مراسم تحليف آقاي روحاني در مجلس متعاقبا از سوي هيأت رئيسه مجلس اعلام خواهد شد. به گزارش تسنيم نعمتي گفت: تغيير زمان تحليف رئيس جمهور در مجلس لزوما به اين معني نيست که مراسم به تأخير افتاده، بلکه ممکن است مراسم زودتر از زماني که پيش از اين ( 15 مرداد) عنوان شده، برگزار شود. وي تاکيد کرد: اين تغيير علت خاصي ندارد و براي فراهم کردن مقدمات بيشتر و بهتر برگزار شدن مراسم است. براساس اين گزارش ؛ مراسم تحليف رياست جمهوري پس از مراسم تنفيذ حکم رييس جمهور از سوي مقام معظم رهبري با حضور رييس ديوان عالي کشور، اعضاي شوراي نگهبان قانون اساسي و رئيس قوه قضائيه و ساير مقامات کشوري و لشکري در مجلس برگزار ميشود و طي آن رييس جمهور منتخب بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسي سوگند ياد ميکند که همه استعداد و صلاحيت خويش را در راه ايفاي مسئوليتهايي که برعهده گرفته است، به کار گيرد و در پايان سوگندنامه را امضا ميکند.
محکوميت 3 فرمانداردر استان اصفهان
رئيس کل دادگستري استان اصفهان گفت: سه فرماندار استان اصفهان در رابطه با تخلفات انتخاباتي محکوم شدهاند. به گزارش ايرنا احمد خسروي وفا در جمع خبرنگاران ضمن خودداري از ذکر نام اين افراد، حکم اين فرمانداران را جزاي نقدي بدل از حبس اعلام کرد.وي افزود: در مجموع در انتخابات ارديبهشت ماه، 166 فقره پرونده در محاکم قضايي استان تشکيل شده که از اين تعداد 102 پرونده در حال رسيدگي است. ويخاطرنشان کرد: براي 50 پرونده منع تعقيب صادر شده، 10 پرونده نيز منجربه محکوميت در سطح دادگاه بدوي و براي چهار پرونده نيزکيفر خواست صادر شده و آماده ارسال به دادگاه است. وي عمده تخلفات انتخاباتي صورت گرفته را تبليغ زودهنگام، انتشار مطالبي به نفع يک نامزد و پاره کردن بنرها و پوسترها عنوان کرد و يادآورشد: در مجموع مي توان بيشتر اين تخلفات را به دليل اقدام هاي جانبدارانه به نفع نامزدهاي انتخاباتي دانست.
روزنامه جوان:
سخنگوي کارگزاران خواستار تغيير تيم اقتصادي دولت شد
حسين مرعشي، سخنگوي حزب کارگزاران و از حاميان جدي حسن روحاني بر تغيير تيم اقتصادي دولت تأکيد کرده و گفته که اولويت کشور امروز ديگر کنترل تورم نيست و ايجاد رونق اقتصادي است.
مرعشي در گفتوگويي گفته که در مورد وزرا فکر ميکنم اگر آقاي روحاني افرادي را قويتر از افراد موجود پيدا کند نبايد در تغيير ترديد کند، چون بالاخره مردم انتظاراتي دارند که آن انتظارات بايد برآورده شود. اگر آقاي روحاني افرادي قويتر از افراد موجود ميتواند پيدا کند و به ايشان پيشنهاد ميشود، حتماً تغيير را بر تثبيت بايد ارجح بداند. من براي ستاد اقتصادي آقاي روحاني خيلي احترام قائل هســتم... ولي اولويت کشور امروز ديگر کنترل تورم نيست. اولويت کشور ايجاد رونق اقتصادي است و من فکر ميکنم بايد در سازمان برنامه، در بانک مرکزي و در وزارت اقتصاد، افراد توسعهگرا، افرادي با مشــي انبساطي که دنبال انبساط در اقتصاد باشند و جسور به کار گرفته شوند.
گفتني است در دوران انتخابات حاميان روحاني انتقاد به او را برنميتابيدند، اما با پيروزي روحاني، خود منتقد دولت شده و همان سخنان منتقدين اصولگرا را تکرار ميکنند. اين امر نشان ميدهد انتقادات اصولگرايان را درست ميدانستند، اما منافع جناحي جايي براي اذعان به اين درستي برايشان باقي نميگذاشت.
جزاي نقدي در ازاي تخلف انتخاباتي دولتيها
مديرکل دادگستري استان اصفهان از محکوميت سه تن از فرمانداران اين استان به دليل تخلف انتخاباتي خبر داد.
احمد خسروي وفا گفته که 166 پرونده تخلفات انتخاباتي در کل استان اصفهان تشکيل شده که از اين تعداد 102 پرونده در حال رسيدگي است؛ 50 پرونده منع تعقيب يا برائت صادر شده، 10 پرونده محکوميت در دادگاه بدوي است، چهار مورد کيفرخواست صادر شده که پروندههاي آن آماده ارسال به دادگاه است. او در ادامه گفته که سه نفر از فرمانداران استان اصفهان به دليل تبليغات زودهنگام و جانبداري در انتخابات محکوم به جزاي نقدي بدل از حبس شدهاند اما حکمهاي آنان هنوز اجرا نشده است. جزاي نقدي در ازاي تخلف انتخاباتي در فضاي مجازي با انتقاداتي روبهرو شده است.
مقايسه معنادار خبرنگار BBC بين عملکرد ايران و امريکا در قبال داعش
خبرنگار BBC اعتراف کرد: امريکا، جت سوري که مواضع داعش را بمباران ميکرد، ساقط کرده است. نفيسه کوهنورد، خبرنگار BBC که ماه هاست براي گزارش جنگ با داعش در عراق به سر ميبرد، در پست توئيتري نوشت: «امريکا جت سوري رو که گويا مواضع داعش رو بمباران ميکرده، ساقط کرده. ايران داعش رو در ديرالزور با موشکزده ... اين جملهها ربطي بهم ندارن؟»
نهيب روزنامه جمهوري اسلامي به برخي اصلاحطلبان
روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله ديروز خود با دلايل متعدد ثابت ميکند که اتهامات اين روزها به آيتالله کاشاني در مورد همکاري با امريکا براي کودتا عليه مصدق کاملا بياساس است و در ادامه به سرزنش برخي اصلاحطلبان در اين مورد ميپردازد: « متأسفانه بعضي عناصر سياسي داخلي تحت تأثير شيطنتهاي امريکا قرار گرفته و با ديدن آن فيلم جعلي و اين اسناد گزينشي دچار احساسات مصدقگرايانه شدهاند و به موضعگيري عليه آيتالله کاشاني روي آوردهاند. حتي يکي از اين افراد که بيش از ديگران احساساتي شده بود، گفت حالا که همدستي کاشاني با کودتاي 28 مرداد ثابت شده، نام وي را از خياباني در تهران که به نام اوست برداريد! تأسف در اين است که اين قبيل افراد، خود را زيرمجموعه جناح اصلاحات کشور ميدانند ولي توجه ندارند که با چنين سخناني، جناح سياسي خود را بياعتبار ميکنند. اصلاحطلبان و اصولگرايان در عين حال که اختلاف نظرها و تفاوت سليقههايي دارند نبايد در برابر فريبکاريهاي دشمنان قسم خورده ملت، به ويژه امريکا هوشياري خود را از دست بدهند و فريب دغلکاريهاي اين شيطان را بخورند. کدام عقل سليمي حاضر ميشود امريکا را يک منبع موثق بداند و به ادعاهايش اعتماد کند؟ پس با توصيه اکيد قرآني «إِن جَاءکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَيَّنُوا» چه ميکنيد؟ به نيروهاي اصلاحطلب توصيه ميکنيم پيروزيهايي از قبيل آنچه در انتخابات شوراي شهر تهران نصيبشان شده آنها را مغرور نکند و به اتخاذ مواضع غيراصولي نکشاند.»
روزنامه آرمان:
اشتراکات 90درصدي ايران و حماس
نماينده جنبش حماس در تهران معتقد است: از اواخر سال 2016 صفحه نويني در روابط ايران و حماس گشوده و طي شش ماه گذشته وارد فاز جديدي شده است. خالد قدومي تاکيد کرد: جنبش حماس بخشي از مکتب فکري اخوانالمسلمين است، ولي ارتباط تشکيلاتي و ساختاري با اخوانالمسلمين ندارد. نماينده جنبش حماس در تهران، يکي از مهمترين اشتراکات بين ايران و حماس را موضوع فلسطين عنوان کرد و افزود: شايد بتوان گفت موارد اختلافي بين ايران و حماس حدود 10درصد است و نبايد اجازه داد اين 10درصد 90درصد اشتراکات را تحت تاثير خود قرار دهد. موضوعي که متاسفانه در مواردي اتفاق افتاده است. ما تلاش کرديم از اين مسير بگذريم، گرچه اين کار راحت و آسان نبوده است.
واکنش تازه آمريکا به فعاليتهاي موشکي ايران
سخنگوي وزارت امورخارجه آمريکا گفت: واشنگتن برنامه موشکي بالستيک ايران را از نزديک و بهدقت زير نظر دارد. هيتر نوئرت در پاسخ به سوالي درباره کنفرانس خبري يکي از سرکردگان گروهک منافقين در واشنگتن درباره سايتهاي موشکي جديد ايران گفت: من از برگزاري اين نشست اطلاع دارم و برخي همکاران من در وزارت امور خارجه اين موضوع را زير نظر دارند. بنابراين، ما همچنان به دنبال کردن برنامه موشکي بالستيک ايران ادامه ميدهيم. ما اين برنامه را از نزديک و با دقت زياد زير نظر داريم. به گزارش پايگاه اينترنتي وزارت امورخارجه آمريکا، وي ادامه داد: در زمينه موضوعات اطلاعاتي و جزئيات اقدامات ما در جهت تلاش براي زيرنظر گرفتن برنامه موشکي بالستيک، من نميتوانم وارد جزئيات شوم. نوئرت در ادامه از پاسخ به سوالات بيشتر در اين زمينه طفره رفت و به علت کمبود وقت کنفرانس خبري را خاتمه داد.
تشکر ستادکل نيروهاي مسلح از حمله مقتدرانه سپاه
ستادکل نيروهاي مسلح، طي پيامي از حمايت آحاد ملت، دولت، دستگاهها، شخصيتها و جناحهاي سياسي از حرکت قدرتمندانه سپاه در حمله موشکي به مقر فرماندهي تروريستهاي تکفيري در ديرالزور سوريه تشکر کرد. در اين پيام آمده است: عمليات مقتدارنه و موفقيتآميز ليلهالقدر «سپاه پاسداران انقلاب اسلامي» در شليک دقيق موشکهاي ميانبرد به مقر فرماندهي و مراکز استقرار و پشتيباني تروريستهاي تکفيري در ديرالزور سوريه که مجازات عاملان و مسببان جنايت تروريستي 12رمضان تهران را رقم زد، نشان داد امنيت ملي، خط قرمز نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران است و تلاش براي صيانت از آن، حتي براي لحظهاي مورد غفلت قرار نميگيرد. اين اقدام که همزمان با تصويب تحريمهاي ننگين و ضدبرجام سناتورهاي بيخرد سناي آمريکا، عليه سپاه پاسدارن انقلاب اسلامي و ملت ايران صورت پذيرفت، به جبهه دشمن تفهيم کرد هرگونه تهديد و تعرض به امنيت ملي کشور به پشتوانه اراده و حمايت مردم با واکنش نيروهاي مسلح و مدافعان شجاع و غيرتمند انقلاب اسلامي مواجه خواهد شد.
اطلاعيه وزارت کشور درباره قايق صيادي
وزارت کشور با انتشار اطلاعيهاي درباره وضعيت قايقهاي صيادي ايراني اعلام کرد: قايقهاي مذکور صرفا صيادي بوده و بر اثر امواج دريا جابهجا شدهاند که در حوزه آبهاي درياي عمان و خليج فارس، اين موضوع کاملا عادي است. متن کامل اين اطلاعيه بدين شرح است: سه فروند قايق صيادي در روز پنجشنبه ۲۵/۳/۱۳۹۶ با داشتن هويت قانوني و مجوز صيد، از اسکله بندر بوشهر براي ماهيگيري به سمت عمق آبهاي خليج فارس حرکت ميکنند که در نيمهشب، حين صيادي، بر اثر تلاطم دريا و اثرگذاري امواج، در آبهاي منطقه کنترل لازم را از دست داده و هر لحظه ناخواسته به سمتي هدايت گرديدند که در نهايت يکي از قايقها موفق ميشود کنترل خود را بهدست آورده و شناور را در مسير اصلي هدايت و ليکن دو قايق ديگر با فشار آبهاي متلاطم به سمت نوار مشترک مرز دريايي با کشور عربستان رانده شدند، در حاليکه از علم و آگاهي کافي که در نوار مشترک دريايي هستند، برخوردار نبودند و اگر هم به اين موضوع واقف بودند، امکان کنترل شناور وجود نداشته است. متاسفانه در همين اثنا، گارد ساحلي آن کشور به مجرد مشاهده به سمت دو قايق صيادي ايراني تيراندازي ميکند که بر اثر آن، متاسفانه يک نفر از ملوانان به نام محمود سيامر بر اثر اصابت گلوله به ناحيه کمر زخمي و سپس در داخل شناور فوت ميکند و نفر ديگر به نام فرهاد سيامر (فرزند مقتول) با زحمت و تلاش زياد موفق ميشود شناور را از محل وقوع حادثه دور و سپس به سمت ساحل هدايت کند. قايق دوم نيز با سه سرنشين با شغل صيادي به اسامي حسين اصلاني، سهراب اصلاني و حسين زارعي توسط گارد ساحلي عربستان توقيف ميگردد. وزارت کشور تاکيد مينمايد قايقهاي مذکور صرفا صيادي بوده و بر اثر امواج دريا جابهجا گرديدهاند که در حوزه آبهاي درياي عمان و خليجفارس، اين موضوع کاملا عادي است و هرساله دهها شناور صيادي کشورهاي همسايه، بهخصوص به دليل نبود نشانه و علائم در خط مشترک مرزي، ناخواسته ممکن است وارد آبهاي سرزميني گردند که به عنوان نمونه از ابتداي سال جاري تا پانزدهم خرداد ۱۷ شناور صيادي کشورهاي همسايه در آبهاي درياي عمان و خليجفارس وارد آبهاي کشور جمهوري اسلامي ايران شدند که با حسننيت به کشور متبوع تحويل گرديدند، ليکن تيراندازي به سمت قايقهاي صيادي، خارج از شئونات انساني و اسلامي است. در اين رابطه ضمن يادآوري مسئوليت حقوقي دولت عربستان، لازم است آن دولت ضمن جبران خسارات وارده و تنبيه عوامل اين اقدام غيرمسئولانه، هر چه سريعتر نسبت به آزادي افراد دستگيرشده که خانواده آنها بهشدت نگران وضعيت سلامتي آنها هستند، اقدام کند.»